We love trees:-)

Terravi plant bomen!

Wij geloven dat het planten van bomen veel goed doet. Veel leden kiezen om verenigingen te steunen die bomen planten als activiteit hebben. Ook wij bij Terravi investeren in het planten van bomen op onze eigen gronden of via partners zoals WWF en Natuurpunt.

Waarom planten wij bomen:

1. Een boom produceert zuurstof.

zuurstof hebben we nodig op deze planeet. Een van de producenten van zuurstof zijn onze bomen.

2. Een boom haalt CO2 uit de lucht.

De koolstof die bomen uit de lucht halen worden opgeslagen in de cellen van de boom. Een boom met een leeftijd van ongeveer 50 jaar oud haalt ongeveer 1 ton CO2 uit de lucht! 

3. Een boom vangt fijnstof op. Zo heb jij er minder om in te ademen.

Auto’s, scooters, vrachtwagen op basis van fossiele brandstoffen produceren massaal allerlei kleine deeltjes die door de lucht vliegen. Wij ademen die vervolgens in. Het voordeel van bomen is dat die deeltjes blijven hangen op bladeren zodat wij ze niet hoeven in te ademen.

4. Een boom zorgt voor afkoeling.

De opwarming van de aarde is een feit. De laatste paar jaren is het steeds warmen geworden. Bomen zorgen in de warme zomers voor verkoeling. Zeker ook in de steden waar het gemiddeld nog warmer is, zijn bomen meer dan welkom.

5. Een boom biedt een schuilplaats voor vogels en insecten.

De natuur heeft het moeilijk. Meer en meer soorten sterven uit door de activiteiten van de mens. Bomen bieden een plek waar volgens en insecten zich kunnen verschuilen.

6. Een boom zorgt voor leven.

De wortels van bomen zorgen door fotosysynthese dat er suikers vrijkomen in de bodem? Hiervan leven schimmels en bacteriën, die op hun beurt voeding zijn voor allerlei bodemdiertjes. De bodemdiertjes zijn dan weer voeding voor andere diertjes. Bomen zijn zo echt grote scheppers van leven.  

Nog een super systeem van de natuur om leven te scheppen is, elk jaar, het vallen van de bladeren. Een echte levensbooster!

7. Een boom is heilzaam voor de mens.

Groen blijkt een gezond effect te hebben op de mens. Mensen die vaak in contact komen met groen blijken minder medicatie nodig te hebben. Groen brengt de mensen ook tot rust.